Az Atléti visszavághat a vesztes BEK-döntőért

Az Atléti visszavághat a vesztes BEK-döntőért
© Fotó: Getty Images
Negyvenkét évvel ezelőtt a bajorok csak a megismételt fináléban tudtak győzni.

Az Atlético Madrid–Bayern München mérkőzéssel folytatódnak a Bajnokok Ligája elődöntős párharcai – a másik ágon a Manchester City és a Real Madrid viaskodik a fináléba kerülésért –, szerdán 20 óra 45 perctől a spanyol fővárosban rendezik meg az odavágót.

A két gárda eddig csak 1974-ben futott egymás karjaiba, akkor mindjárt kétszer is összecsaptak, mégpedig a BEK-döntőben. Az első meccs 1–1-es döntetlenre végződött Hans-Georg Schwarzenbeck és Luis Aragonés gólja után, a két nappal későbbi megismételt derbit a németek sokkal jobban bírták erővel és Uli Hoeness valamint Gerd Müller duplájával 4–0-ra lelépték a Matracosokat.

A két alakulat egyaránt esélyes hazájában a bajnoki cím elhódítására, a bajorok szinte már meg is nyerték a „salátástálat”, sanszos, hogy nem bukják már el hétpontos előnyüket a Dortmunddal szemben. Az Atlétire ellenben kiélezett küzdelem vár, jelenleg azonos pontszámmal a 2. az éllovas Barcelona mögött.
Ami a hazaiak mellett szólhat az az, hogy a madridiak mindössze egy meccset veszítettek el német csapatok ellen a legutóbbi hétből.

A Bayern sorozatban ötödször találkozik spanyol gárdával az elődöntőben: tavaly a Barcelona, azelőtt a Real Madrid ejtette ki, előtte szintén ezzel a két együttessel mérkőzött meg, s akkor továbbjutott a legsikeresebb németországi egylet.

A Bajnokok Ligája-elődöntő másik párharcának első felvonásán a Real Madrid leikszelt a Manchester Cityvel, 0-0 lett a keddi találkozó végeredménye.

HBN