Az átadáskor ütöttek a pénzhamisítókon a rendőrök

Debrecen – Rövid idő múlva újra jelentkezett a vevő, ekkor két és félmillió forint értékben rendelt hamis húszezres bankjegyeket a két hajdúdorogi pénzhamisítótól.

A vádlottak elkészítették a 125 darab hamisítványt, és azt tervezték, hogy 900 ezer forintért értékesítik majd. 2013. decemberében egy hajdúnánási üzlet parkolójába beszélték meg a találkozót. Az ismeretlen megrendelő és társa az elsőrendű vádlott autójában megtekintette az árut, majd saját kocsijukhoz indultak a vételárért. T. Antal is kiszállt az autóból. Éppen a vevők autója felé sétált, amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre. T. Antal belső zsebéből előkerült a két és félmillió forint értékű hamis pénz, otthonában pedig lefoglalták a gyártáshoz szükséges eszközöket, társa lakásában pedig egy hamis tízezresre bukkantak a házkutatás során.

A törvényszék ítélete nem jogerős, miután az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és védőik pedig a büntetés enyhítése miatt fellebbeztek. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

HBN