Helyi közélet

2013.09.27. 13:32

Pénzügyi válság mindörökké?

Debrecen - A világ lakosságának gazdasági hangulata közel négy éve változatlan.

Debrecen - A világ lakosságának gazdasági hangulata közel négy éve változatlan.

Az Ipsos 25 országban készült felmérése azt mutatja, hogy a nyár végén az emberek 39 százaléka minősíti jónak hazája gazdasági teljesítményét. Az idei esztendőben jellemzően 36 százalékon állt ez a mutató, az utóbbi hónapok enyhe növekedése elsősorban az európai államok lakossága körében bekövetkezett pozitív véleményváltozásnak köszönhető.

Változatlan

Ugyanakkor az idei adatok összességében azonosak a 2010 eleje óta regisztráltakkal, azaz a világ lakosságának gazdasági hangulata – bár kisebb ingadozásokat mutat, de – közel négy éve változatlan. A magyar gazdasági közhangulat is javult valamelyest 2013-ban: az év első harmadában a hazai lakosság 6-8 százaléka értékelte kedvezően a nemzetgazdaságot, az elmúlt hónapokban 10-13 százaléknyian. A pozitív fejlemények ellenére az országok közérzeti rangsorában továbbra is eléggé hátul, a 22. helyen állunk - ezek a legfontosabb megállapításai annak a havi rendszerességű közvéleménykutatás-sorozatnak, amelyet az Ipsos készít 25 országban, 19 ezer fő megkérdezésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában