Az Arany János park is kondiparkot kapott

Bővültek a környék edzési lehetőségei
Bővültek a környék edzési lehetőségei - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Újabb sportparkot adtak át a cívisvárosban a Nemzeti Sportközpont jóvoltából, mégpedig ezúttal az Arany János parkban. A létesítmény egyebek mellett olyan eszközöket tartalmaz, melyek saját testsúlyos edzésmódszerrel has-, kar- és lábizom erősítésére szolgálnak.

A pénteki sajtótájékoztatón Balázs Ákos frakcióvezető (Fidesz–KDNP) elmondta, hogy Debrecennek pályázatot kellett benyújtania a sportparkok létesítésére.

– Két sportpark építésére nyertük el a támogatást, és a közeljövőben még öt ilyenre lesz lehetőségünk, köztük a Nagysándortelepen, Hatvan utcai kertben, Erzsébet utcai közparkban és Józsán is. Szeretnénk ezekkel a sportparkokkal elérni, azt, hogy a debrecenieknek lehetőséget biztosítsunk, arra, hogy mozogjanak, egészségesen éljenek. Igyekszünk a játszóterek, közösségi terek közelébe felépíteni a parkokat, ahol az emberek gyakran megfordulnak – tette hozzá Balázs Ákos.

kp12Fotó: Derencsényi István

A sajtótájékoztatón jelen volt Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője is, aki hangsúlyozta: mennyire fontos neki az Arany János tér.

– Régen rengeteg probléma volt a romos épülettel, ami ott állt a téren, de a város segítségével lebontottuk, és újjáépítettük mintegy 13 millió forintért. Száz év után létrehoztunk egy új teret, az Arany János teret. Szerettem volna egy olyan központot létrehozni, ahol Arany János kultuszát tudnánk ápolni, emellett a helyszínt átalakítani, beleértve a 10 millió forintba került sportparkot, ami már elkészült. Nemsokára kezdődik a „Zöld program” nevű tender csaknem 187 millió forintos beruházásból, melynek színtere szintén a Hajó utca lesz. – A sport nagyon fontos egy gondoskodó városnak, és Debrecen tesz is a népegészségügyért – hangsúlyozta Papp Csaba.

SZZS