Az apja sírjához lopott köveket a hosszúpályi férfi

Debrecen, Hosszúpályi – Harmincöt nap elzárással sújtotta kedden a Debreceni Városi Bíróság azt a nőt, aki a Sámsoni úton árulta bájait – tájékoztatott szerdán Kelemen Éva rendőrségi szóvivő.

A hadnagy közlése szerint a nyírmihálydi prostituált június 27-én délben egyértelmű kézmozdulatokkal ajánlotta magát az autósok figyelmébe.

A járőrök igazoltatták, majd előállították és tiltott kéjelgés miatt szabálysértési őrizetbe vették. A bíróság gyorsított eljárásban meghozta végzését (az említett elzárást). Súlyosító körülményként értékelték a hasonló szabálysértések elszaporodottságát, valamint azt, hogy a nőt januárban ugyanezért már rács mögé küldték 25 napra. – A rendőrség folyamatosan ellenőrzi a prostitúcióval fertőzött területeket és mint kitűnik, a bíróság rövid időn belül dönt az ilyen ügyekben – hangsúlyozta a szóvivő.

Gyorsan elkapták

Kedden késő este jelentették a rendőrségnek, hogy Hosszúpályiban lopják a Táncsics utca és Petőfi tér kereszteződésében elhelyezett térköveket. – Gyorsan reagáltunk és már a Petőfi utcán ellenőriztünk egy 44 éves férfi által vezetett autót – folytatta Kelemen Éva.

A csomagtérben megtalálták a hét, egyenként egyméteres beton járdaszegélykövet. A tettest – aki helybeli – előállították a hosszúpályi rendőrőrsön. Az elkövetőnek a vallomása szerint kedden eszébe jutott, hogy édesapja sírjának körbekerítéséhez ilyen szegélykövekre lenne szüksége, s mivel látta a községben zajló útépítési munkálatokat, gondolta, este elvisz néhányat belőlük. A férfival szemben tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.

HBN