Az angyal és Guszti

Az angyal és Guszti

Nem tudni, vajon a kutyáknak van-e elképzelésük arról, hogyis néz ki egy angyal. A miskolci állatmenhely kutyái egész biztosan azt gondolják, hogy az angyal magas, csinos, fiatal lány, aki MÁSA-feliratú autóval jár, és Horváth Ritának hívják.

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) munkatársaként ugyanis ő szokta megmenteni a balesetet szenvedett, kilátástalan helyzetbe kerül, vagy kidobott kutyákat. Legutóbb például éppen szilveszterkor, este 10 óra körül az M3-as autópályán búcsúztatta az óévet – stílusosan kutyamentéssel.

Rita munkanapjai (a mentés, szállítás mellett) a közel kétszáz kutya között telnek: etetésük, itatásuk, gondozásuk kemény munka.

Ezért aztán otthon – kikapcsolódásképpen – várja őt (Bódi) Guszti, aki másfél éves kandúr, metálezüst színű, és imádja gazdáját. Mert Guszti is mentett jószág: alomtestvérével együtt találták egy (a várostól igencsak távoli) erdőben, holott a kismacskák tudvalévően nem szeretnek kirándulni.

Guszti azóta Ritánál szolgál, és macska mértékkel mérve higgadtan fogadja a nem ritkán (átmenetileg) otthonra is befogadott kutyákat. A higgadt fogadtatás úgy zajlik, hogy Guszti ismerkedésképpen levág egy-két pofont a jövevénynek, aztán másnap már játékkal töltik az időt.