Az alsónadrágból került elő a lopott mobiltelefon

Az alsónadrágból került elő a lopott mobiltelefon
© Fotó: police.hu
Debrecen – A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 17 éves fiút, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolta egy ismerősét Debrecenben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. április 20-án 19 óra 45 perc körül egy fiú vendégségbe érkezett Debrecenben, egy Kőrösi Csoma utcai családi házba, ahol az egyik szekrényről ellopott egy mobiltelefont, majd azt a ruházatába rejtette.

A sértett, egy 18 éves lány észrevette, hogy eltűnt a telefonja, ezért számon kérte a vendéget, ő azonban tagadta, hogy nála lenne a készülék. A fiatal lány meg akart győződni arról, hogy a fiúnál van-e a mobiltelefon. A fiatalember ezt megakadályozta, lefogta a sértett kezét, majd elmenekült. A lány a fiú után futott, akit megpróbált visszatartani, és közben folyamatosan kérte, hogy adja vissza a telefonját. Az elkövető ekkor megragadta az áldozat vállait és a földre lökte őt, majd elszaladt. A lány a szomszédban lakó férfitől kért segítséget, aki a fiú után sietett, közben pedig bejelentést tett a rendőrségre.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának ügyeletese azonnal a helyszínre irányította a járőröket, akik a 17 éves fiút a Sámsoni úton elfogták. A rendőrök az elkövető ruházatát átvizsgálták, amelynek során az alsónadrágjából előkerült az eltulajdonított mobiltelefon. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított fiatalkorút a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a debreceni lakossal szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –