Az almában lévő fénytől a szervezet erőre kap

Az almában lévő fénytől a szervezet erőre kap
© Illusztráció: Getty Images
Budapest – A müzli az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt, lehetőség szerint friss gyümölcs.

A müzli azonban nem mindig így festett – írja a mindmegette.hu. A müzli Svájc kulináris büszkesége, Maximilian Oskar Bircher-Benner találmánya. Az orvos kidolgozott egy friss gyümölcsökre alapozott diétát, a nyers almára alapuló fogást a saját szanatóriumában időző páciensei számára 1902-től tálalta fel, de nem reggelire, hanem könnyű vacsoraként. A keverék zabpehelyből, héjjal és magházzal együtt pépesített almából, esetenként dióféléből, némi citromléből és sűrített tejből állt. A lényeg a friss almában rejlett. A reform­doktor ugyanis úgy vélte, hogy az alma biológiailag hatékony természetes fénymennyiséggel rendelkezik, amelynek köszönhetően az emberi szervezet – ahogy ő nevezte – életerőre kap.

ÉKN








hirdetés