„Az állomások biztonságán is lenne még mit javítani”

Akt.:
„Az állomások biztonságán is lenne még mit javítani”
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Elégedett-e a vasúti szolgáltatással? – tettük fel a kérdést olvasóinknak. Nézzük a válaszokat.

Szűcs Magdaléna, énekes

szm

A vasút nálunk sajnos elég elavult és lassú közlekedési forma, ráadásul a vagonok tisztasága sem a legjobb. Véleményem szerint az állomások biztonságán is lenne még mit javítani.

Körtvélyesi Géza, fotós

kg

A vasút egyik legnagyobb hátránya, hogy nagyon lassú, ráadásul késésből sincs hiány. A párom gyakran utazik vonattal, és sokszor panaszkodott, hogy koszosak az ülések és a kapaszkodók.

Libor Dominik, tanuló

ld

Elég sokszor vonatozok, leginkább intercityvel, azzal nincs gondom, leszámítva a késéseket, mert az előfordul néhányszor. A tisztaságra és a biztonságra viszont nem panaszkodhatok.

Pazonyi Attila, tanuló

pa

Ha vonattal utazom, akkor én is intercityre váltok jegyet, így negatív élményem még nem igazán volt. A többi vonattal kapcsolatban kevés tapasztalatom van, de fejleszteni nem árt.

HBN|Fotók: Molnár Péter


Mátészalka felé, az apafai állomáson
Hajdú-Bihar - Van olyan személyszállító szerelvény, amely a 78 kilométeres távot több mint két és fél óra alatt teszi meg. Ha kis lépésekben is, de újul, újulgat a legendásan lassú közlekedésű Debrecen–Mátészalka vasútvonal. A menetrend tanúsága szerint a 78 kilométeres távot az InterCity másfél ...