Az alkohol okozhatta a tavalyi tragikus hajdúnánási balesetet

Az alkohol okozhatta a tavalyi tragikus hajdúnánási balesetet
© Fotó: police.hu
Hajdúnánás – A hajdú-bihari rendőrök befejezték a baleset vizsgálatát – olvasható a police.hu-n.

A rendőrök 2018. március 30-án 17 óra körül Hajdúnánáson, a Petőfi utcában egy balesetnél intézkedtek. A vizsgálat szerint egy férfi az általa, ittas állapotban vezetett személygépkocsival közlekedett, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulatban gépjárműve sebességét nem megfelelően választotta meg, és az árokba sodródott, ahol egy fának ütközött – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint közleményükben írják, a balesetben a gépkocsi utasa olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás során életét vesztette, míg a sofőr súlyos sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu

Az ügy vizsgálatába bevont igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a sofőr súlyos fokú alkoholos befolyásoltságban vezette gépjárművét.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály az 56 éves férfival szemben halált okozó járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytatott vizsgálatot.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.