Az alapképzéstől a doktori címig

Az alapképzéstől a doktori címig
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – „Szülői értekezlet” az egyetemen: hogy ne maradjon megválaszolatlan kérdés.

Segítendő a „családi kupaktanács” döntését, rendhagyó beiskolázási szülői értekezletre várták a leendő gólyákat és szüleiket szerdán este a Debreceni Egyetem vezetői.

Mit mérlegelnek?

Az oktatás minősége, a diploma piacképessége, a földrajzi közelség és a fiatalok életlehetőségei – csak néhány szempontot villantott fel Bartha Elek oktatási rektorhelyettes azok közül, amelyek alapján a családok mérlegelik, hogy hol kap majd legjobb útravalót a felnőtt életéhez a gyermek. „A Debreceni Egyetem, mint az ország legnagyobb felsőoktatási intézménye a hazai képzési területek 90 százalékát lefedi. A hallgatóink számára a képzés olyan széles spektrumát kínáljuk, hogy aki tehetséges és kellően motivált, annak akár a doktori cím megszerzéséig ki sem kell lépni ezen falak közül” – fogalmazott népes hallgatósága előtt az egyetemi vezető.

Bartha Elek szavai szerint a hallgatóiknak a 14 karon kínált számtalan képzési lehetőség mellett az intézmény hatmillió kötetes könyvtára, a 4 ezer 800 kollégiumi férőhely, vagy éppen az egyetemen fellelhető szuperszámítógép ugyancsak olyan kecsegtető lehetőségeket rejt, amit egy fiatalnak kár lenne kihagyni. És, hogy ezt nemcsak ő gondolja így, arra bizonyíték, hogy a Debreceni Egyetemre járó hallgatók száma évek óta 30 ezer körül van.

HBN-PA