Az akrobata tolvaj ismét a bíróság előtt

A zsákmány egy része
A zsákmány egy része - © Fotó: Matey István
Debrecen – Nem született ítélet, és perbeszéd sem volt, hogy legyen idő az iratok tanulmányozására.

Másodfokon is elkezdődött hétfőn a Debreceni Törvényszéken annak a férfinak a pere, aki a vád szerint akrobatikus ügyessége révén fosztogatott házakat szerte az országban. V. K. debreceni, győri, szegedi stb. házak emeleti ablakait, teraszajtóit feszítette fel, majd bejutva, drága órákat, ékszereket és készpénzt lopott el, páncélszekrényekből is. Összesen 365 millió forintnyi vagyont szerzett a betörésekből, s a rongálásokkal 1,2 millió forint kárt okozott – tartalmazza a vád.

A férfit 2015 júniusában összehangolt akció keretében fogták el Debrecenben. Családja a bűncselekményekből származó vagyonból luxus módon élt, pedig munkahelyük, rendszeres legális jövedelmük csak alig volt. Az első fokú ítéletnél enyhítő körülménynek minősült, hogy a kár egy része, mintegy 51 millió forint megtérült.

A Debreceni Járásbíróság idén július 10-én 73 rendbeli lopás bűntettében és 5 rendbeli lopás vétségében mondta ki V.K.-t bűnösnek és első fokon 11 év börtönbüntetésre ítélte. A többi vádlottat (V. K. feleségét és két felnőtt gyermekét) társtettesként elkövetett orgazdaság bűntettében találta bűnösnek a bíróság. Őket 5, illetve 2-2 év szabadságvesztéssel sújtotta, utóbbiak esetén annak végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztve. Csaknem 260 millió forint értékű vagyontárgy zár alá vételét és az eljárás során lefoglalt csaknem 51 millió forint értékű bűnjeltárgyak lefoglalását fenntartotta a bíróság a vagyonelkobzás, a megítélt polgárjogi igények, a bűnügyi költség és az államot megillető jelentős összegű illeték biztosítása végett.

HBN


A férfihoz mentőt kellett hívni
Debrecen - Rosszul lett a bíróságon a sorozatbetörő. Mentőt kellett hívni hozzá, amikor kiderült, első fokon úgy döntött a bíróság, hogy nem csak ő, hanem a felesége is letöltendő börtönt kap, lányai pedig felfüggesztett börtönbüntetést. Az országszerte 78 betöréssel gyanúsított férfi korábban ar...

Fotó: Matey István
Debrecen - Munkanélküli volt, mégis legalább 300 millió forintnyi ékszert és készpénzt találtak egy férfi házában a rendőrök. A gyanú szerint két év alatt az országban mindenfelé megfordult, összesen 51 házba törhetett be, onnan zsákmányolta a vagyonát. Korábban lovas akrobataként dolgozott, így...