Az agresszió és az indulat kezelése gyermekek körében

Az agresszió és az indulat kezelése gyermekek körében
© Illusztráció: DMK
Debrecen – A Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Háza és az Életreform Egyesület május 26-án, csütörtökön, 10 órától szervezi meg a „Szemünk fénye, a gyermek” c. konferenciasorozatot a DMK Újkerti Közösségi Házában (Jerikó u. 17-19.).

A sorozatot az Életreform Egyesület 2005-ben indította útjára. Nagy megtiszteltetés számukra, hogy 2016-ban a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házával karöltve ismét megtarthatják a rendezvényt, egy manapság sajnos igen aktuálissá vált témában: “Agresszió és indulat kezelése gyermekek körében” címmel.

A konferencia célja, célközönsége: találkozási, tapasztalatszerzési alkalmat kínálni azoknak, akik az élet legszebb szakaszában, a gyermekkorban segítik a felnövekvő nemzedéket. Szeretettel hívják és várják a gyermekekkel foglalkozó szakembereket: egészségügyi, gyermekvédelmi, gyermekjóléti, oktatási, közművelődési szakembereket, gyermekekkel, családokkal foglalkozó civil szervezeteket és természetesen a szülőket, érdeklődőket.

Témakörök:

  • Hogyan kezelhető az élet minden területén erősödő, egyre nagyobb méreteket öltő agresszió?
  • Mit tehetünk az agressziót kiváltó és követő félelem és szorongás kezelése érdekében?
  • Miképpen taníthatjuk meg önmaguk és egymás tiszteletére, elfogadására, szeretetére a gyermekeket?
  • Mi az agresszió gyökere és mi a végkimenetele?
  • Milyen válaszokat adjunk, és milyen stratégiát alkalmazzunk, hogy a szeretetteljes elfogadás legyen emberi kapcsolataink alapja?

A fenti kérdésekre keresik a választ együtt, a különféle munkahelyekről érkező gyermekekkel foglalkozó szakemberek, szülők, és a gyermekeink jövőjéért felelősséget érző, érdeklődő emberek.

Új szemléletmódot, esetleg szokatlan megközelítést kínálnak, érdekes összefüggésekre igyekeznek rámutatni kiváló szakember-előadók bevonásával. (Buda Mariann hab.főisk.docens, dr.Csiky-Mészáros Mária igazságügyi szakértő pszichológus, Csutak Zoltán pszichológus, Gesztelyi Tamás mentalhigiénikus, Kövesi Péter életmódtanácsadó-író, Láposi Terka, a Vojtina Játszószínház vezetője), Moderátor: Kövesiné Szabolcsi Éva, az Életreform Egyesület titkára.

A program támogatója: Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedékek Jövőjéért Szakmai Kollégiuma.

– Takács Hajnalka –
hirdetés