Az agrártámogatások több mint 98 százalékát kifizette az MVH

Budapest – A tavalyi közvetlen agrártámogatások több mint 98 százalékát határidőre, június 30-ig kifizette a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), így október 16-tól lehetővé vált az idei támogatások előlegének kifizetése a gazdák számára – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az összes támogatás kevesebb mint 2 százalékánál nem történt csak meg a támogatások kifizetése, kizárólag az MVH-n kívülálló okok, mint a birtokjogi vita, peres ügyek vagy jogutódlási kérdések miatt.

A hivatal tiszteletben tartja az uniós előírásokat és a magyar jogszabályokat, ezért csak az ellenőrzések során felmerült jogi problémák elhárítását követően fizeti ki a gazdáknak az agrártámogatásokat – hívták fel a figyelmet.

Minden olyan gazda, aki az Európai Unió és a Földművelésügyi Minisztérium által előírt jogszabályi feltételeknek egyértelműen megfelelt – tehát jogosult volt a 2015. évi közvetlen agrártámogatásokra – megkapta támogatását – írták.

A közleményben kitértek arra, hogy az új támogatási rendszer bevezetése miatt az Európai Bizottság lehetőséget teremtett arra, hogy 2016. június 30. helyett október 15-ig lehessen kifizetni a 2015. évi közvetlen agrártámogatásokat. Az MVH ugyanakkor a gazdálkodók érdekeit szem előtt tartva nem élt ezzel a lehetőséggel, korábban kifizette a támogatásokat.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter
További hírek a Gazdaság kategóriából


hirdetés