Az aerobikosok jól szerepelnek Bakuban

Aerobikosaink és az edzők a bakui helyszínen
Aerobikosaink és az edzők a bakui helyszínen - © Fotó: Magánarchívum
Baku, Debrecen – A hajdúsági Bernáth István és Nagy Tímea azonban kiesett a bokszküzdelmekből az Európa Játékokon.

Emellett Bognár Richárd ezüstérmet nyert férfi dupla trapban, de ezzel éppen lemaradt az olimpiai kvótáról. Bognár a 150 lövéses alapversenyt a negyedik helyen zárta, az első helyezettel azonos eredménnyel, míg Gerebics Roland a 11. helyen végzett.

A döntő mezőnyében csupán az olasz Antonino Barillának nem kellett az olimpiai kvótaszerzés lehetőségének pluszterhével megküzdenie, ennek ellenére valamennyi résztvevő nagyszerűen célzott.

A feszültséget Bognár bírta a legjobban, a magyar sportoló hibátlan teljesítménnyel tudta le az elődöntőt, ennek köszönhetően az aranyéremért és a riói kvótáért küzdhetett meg az orosz Vitalij Fokejevvel.

Bognár a második, harmadik és negyedik duplájába is belehibázott egy-egyet, a három rontást pedig a 2006-os világbajnok orosz kihasználta, s végül 29 találattal szerezte meg az aranyérmet és az olimpiai indulás jogát. Cívisvárosi szempontból remek hír, hogy a Szöllősy Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Bali Dániel összetételű magyar aerobik gárda bejutott a torna döntőjébe. Nem ment viszont jól a debreceni ökölvívóknak, ugyanis a 75 kg-os Nagy Tímea a nyolcaddöntőben a svéd Anna Laurell Nashtól, míg a +91 kg-os Bernáth István, szintén a nyolc közé igyekezve, a francia Tony Yoka-tól kapott ki 3–0-ra.

HBN/MTI
hirdetés