Az adatvédelmi biztos minden párt adatkezelését vizsgálja

Valamennyi – országos listát állító – párt adatbázisát és névjegyzékét ellenőrzi az adatvédelmi biztos és a hivatal munkatársai – tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdán Jóri András sajtótitkára.

Mészáros Katalin hozzátette: kedden a Fidesznél, míg szerdán a szocialistáknál vizsgálódnak. A tapasztalatokról csak a vizsgálatok végén ad tájékoztatást az Adatvédelmi Biztos Hivatala.

Az MTV Híradó információi szerint a Fidesz Szentkirályi utcai székházában tartott keddi ellenőrzés során nem találtak szabálytalanságokat a hivatal munkatársai.

Jóri András adatvédelmi biztos hivatalból indított eljárást a pártok által vezetett nyilvántartások felmérésére és azok jogszerűségének ellenőrzésére. A pártok kampánycélú adatbázis-építésének kérdése múlt héten került az érdeklődés fókuszába. Ahogy arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója egy nyilvánosságra került hangfelvételen a pécsi polgármester-választás kapcsán arról beszélhogy tudták ki szavazott a pártra és ki nem.

– Független Hírügynökség –