Az a céljuk, hogy mindig legyen reggeli az asztalon

Akt.:
Az a céljuk, hogy mindig legyen reggeli az asztalon
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – A Dorcas Reggeliztető Programnak köszönhetően a tervek szerint majdnem félezer gyermek indulhat naponta jóllakottan iskolába – hangzott el azon a hétfői sajtótájékoztatón, melyet a projekt elindulásának apropóján tartottak a szervezők.

Vojtkó Ferenc, a hazai Dorcas Segélyszervezet kuratóriumának elnöke köszöntőjében elmondta, az 1980-ban Hollandiából indult Dorcas Segélyszervezet 1990-ben először hazánkban létesített a Németalföldön kívüli központot, amely azóta is folyamatosan segíti a rászorulókat. A hazai kuratórium az idén változásokon megy keresztül, ennek egyik jele, hogy az eddigi protestáns alapokon nyugvó működést ökomenikus váltja fel.

– A Dorcas elképzelése, hogy helyi közösségeken keresztül segítsen a családoknak – vázolta a terveket Kiss Ábel Lukács ügyvezető igazgató. – Helyismeretük lévén elsősorban a helyi keresztény gyülekezetek partnereink abban, hogy megtaláljuk a rászoruló családokat. Az a tervünk, hogy fenntartható módon segítsünk, tehát a nehéz helyzetben lévőket tartós élelmiszerrel, ruhákkal, tanszerekkel, üdültetéssel támogatjuk. Elképzeléseink szerint évente legalább négy alkalommal kapnak csomagot a családok, amiből ésszerű gazdálkodást folytatva tudják a kicsiket majd reggelivel ellátni. Természetesen magánszemélyek is segíthetnek, ők egy-egy 300 forintos ételjegy vásárlásával tudnak gondoskodni egy lurkó étkeztetéséről. Célul tűztük ki, hogy ne legyen idehaza olyan gyermek, aki reggeli nélkül indul óvodába vagy iskolába.

HBN–MSZ0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés