Az ügyvéd szerint nem vádalku áll Mesterházy szabadulása mögött

Ügyvédje szerint nem vádalku áll a BKV-ügyekben gyanúsított Mesterházy Ernő szabadulása mögött. Mesterházyt pénteken helyezte szabadlábra az előzetes letartóztatásból a bíróság.

A Független Hírügynökség információi szerint a főpolgármester egykori tanácsadóját a bírósági végzés után az előzetesházból a büntetés-végrehajtás Markó utcai épületébe vitték, ahol pénteken délután várta a szabadulással járó procedúrák végét.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a bíróság pénteken megszüntette a BKV-ügyek egyik gyanúsítottjának, Demszky Gábor egykori tanácsadójának előzetes letartóztatását. A bíróság Mesterházy Ernő ügyvédje fellebbezésének adott helyt. A végzés szerint nem áll fenn annak reális lehetősége, hogy a férfi megpróbálna bizonyítékokat megsemmisíteni, tanúkat befolyásolni, vagy meghiúsítani az eljárást. Az ügyészség azonban éppen a héten közölte, hogy az ügyben adatok merültek fel arra, hogy a gyanúsítottak érdekében eljáró emberek bizonyítékokat semmisítenek meg, ezért Mesterházy szigligeti házaiban házkutatást is tartottak, bizonyítékokat foglaltak le.

Papp Gábor, Mesterházy Ernő ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ügyfelét pénteki döntésével szabadlábra helyezte a bíróság, az előzetes letartóztatás megszüntetése után semmiféle kényszerintézkedést nem rendeltek el. Ügyfele már el is hagyhatta a bíróság épületét. A keddi, szigligeti házkutatás kapcsán annyit mondott, hogy információi szerint semmiféle érdemleges bizonyítékot nem sikerült lefoglalniuk a nyomozó ügyészeknek.

Az ügyvéd szerint ügyfelét a fellebbezése alapján engedték el, és bár már több kérdést is kapott egy esetleges vádalkuról, a Független Hírügynökségnek Papp Gábor azt mondta, Mesterházy Ernő nem kötött ilyen alkut a hatóságokkal. Papp Gábor elmondta, hogy ügyfele összesen kilenc hosszú kihallgatáson van túl meggyanúsítása óta. Az ügyvéd szerint ezeken a kihallgatásokon egyetlen más emberre sem tett terhelő vallomást.

A Független Hírügynökség információi szerint Mesterhzáy Ernő a bírósági döntés alapján már szabad, a késő délutáni órákban azonban még a Markó utcai BV-intézetben volt, ahol a szabadulással kapcsolatos procedúrák végét várta.

– Független Hírügynökség –