Az ügyességet és a szépséget ünneplik a Főnixben

Az ügyességet és a szépséget ünneplik a Főnixben
Ritmikus gimnasztika Világkupa Debrecenben – már csak 30 nap!

Újabb remek világversenyen tapsolhatnak a debreceni sportszeretők: március 5-től 7-ig a cívisvárosban rendezik meg a II. Ritmikus Gimnasztika Világkupát és a Garantiqa junior nemzetközi viadalt, a FIG Nemzetközi Bizottság támogatásával. A rangos nemzetközi sportesemény helyszíne a Főnix csarnok lesz, vagyis a rendhagyó rendezvénynek otthont adó Debrecen egy három napos családi sporteseménytől lesz hangos.

Nem akármilyen verseny lesz: a 3 nap alatt 30 ország közel 300 versenyzője vonul majd fel a Főnix szőnyegén. A szervezők az egészséges életforma népszerűsítése érdekében a VK nyitányaként a Garantiqa junior nemzetközi versenyt is megrendezik, emellett a három napos programot ismert és a fiatalok körében kedvelt, népszerű fellépőkkel színesítik. A rendezvény támogatói, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt, Debrecen városa, a Ritmikus Gimnasztika Szövetség, valamint a Debreceni Sportcentrum együttes célja, hogy a rendhagyó sporteseményen minden korosztály számára élményt kínáljanak.

A Világkupa nyitónapja március 5-én, a „Sporttal mienk a jövő” országos iskolapályázat eredményhirdetésével és bemutatójával indul, valamint ismét megrendezésre kerül az ország legnagyobb gimnasztikaórája Szentgyörgyi Rómeóval, melyre 9 hónapostól a 99 éves korig várják a mozogni vágyókat. A gálán a Világkupa ismert arca és pártolója, Keresztes Ildikó lép majd fel, és köszönti a győzteseket.

A Csillag Születik sztárjai és döntősei lesznek a II. Ritmikus Gimnasztika Világkupa verseny sztárfellépői, vagyis a Bad Boys, Brasch Bence, Csikó Szabolcs, Horváth Tamás és a Kutyakölykök.

A szervezők látnak minden kedves érdeklődőt, akiknek már a tavalyi évben kellemes élményt sikerült szerezni a budapesti Világkupán, és azokat is, akik érdeklődését most sikerült felkelteni. A rendezvény pontos programja és további információk megtalálhatók a www.rgszovetség.hu weboldalon. Jegyinformáció: www.interticket.hu, fonixinfo.hu