Az összefogás korzója Derecskén

A város eddigi legnagyobb rendezvényére készülnek a helyiek, hiszen csütörtöktől kezdve egészen vasárnapig tart a városnappal egybekötött elszármazottak találkozója, amit az összetartozás jegyében első alkalommal rendeznek meg a bihari kisvárosban. Fegyvereneki Gergő tudósítása.

A település hivatalos honlapján a hónapokkal ezelőtt kirakott visszaszámláló alig néhány órája végre a nullára pördült, ugyanis ma kezdődik a négy napon keresztül tartó városi vigadalom. Településriporterünk kora délelőtt a helyszínen járt, hogy előzetest adjon a HAON olvasóinak.
 
 Csütörtökön délelőtt már az utolsó simítások zajlottak a város valamennyi intézményének összefogásával. Legalább félszáz ember dolgozott a templomkertben; ott voltak az önkormányzati képviselők, sőt a színvonal érdekében rengeteg önkéntes dolgozót is látni lehetett. Egy utolsó mikrofonpróba a nagyszínpadnál, alapos takarítás a kisebb főzősátraknál, majd betolattak a rakodómunkások is, akik egymás után hordták a székeket.
 
– Óriási rendezvény lesz az elszármazottak találkozója – árulja el bokros teendői között Fülepné Sipos Ilona Eszter. – Akik regisztráltak, kedveskedő ajándékot is kapnak ma este derecskei kiadványokkal, prospektusokkal, kulcstartókkal, hogy ne feledjék a várost – tette hozzá a művelődési ház igazgatónője.
 
A szervezők más meglepetést is tartogatnak a Derecskéről elszármazottaknak és derecskeieknek egyaránt: a nemrégiben felújított főtéren Halmos Béla és a PG csoport ad ingyenesen látogatható koncertet, „Megyek a hegyen címmel”. Az érdeklődők a város múltjába is betekintést kaphatnak, mivel lehetőség lesz – szintén a mai nap folyamán  – 17. századi derecskei végrendeleteket megnézni, néhány utcával arrébb pedig a városi sportcsarnokban sporttörténeti kiállítás várja az érdeklődőket.

Részletes programhoz kattintson IDE!

Fegyverneki Gergő