Az összefogás a debreceni siker titka

Az összefogás a debreceni siker titka
A miniszterelnök is részt vett a cívisváros közgyűlésének megalakulásán.

Ahogyan a debreceniek összefogása sikert hozott a városnak, úgy a magyarok együttműködése sikert hoz majd az országnak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, amikor részt vett a Debreceni Közgyűlés ünnepélyes alakuló ülésén.

Egy egész nemzet példája

– Debrecenbe mindig szívesen jövök, itt régóta van jobboldali vezetés, még a legrosszabb politikai széljárás idején is. De ami fontosabb, hogy sikeres, a jövőbe vetett bizalommal teli emberek fogadják a vendéget, s aki a cívisváros levegőjét szívja, hasonlóan bizakodóan érzi magát – mondta a miniszterelnök, aki szerint a Hajdú-bihari megyeszékhely lakói mindenki másnál hamarabb értették meg azt, hogy együttműködve messzebbre juthatnak. Összefogásukat példaként állította az egész nemzet elé.

Hittek az eredményességben

Orbán Viktor kiemelte: a debreceniek annak ellenére hittek az eredményességben, hogy a város fekvése kedvezőtlen: a nagytőke inkább az ország nyugati részébe megy, az autópálya késve ért ide. Arra biztatta a cíviseket, hogy jó gyakorlatukat és tapasztalataikat osszák meg másokkal!

Kósa Lajos polgármesteri esküje után Rakovszky Dániel egykori főbíró 1932-ben mondott szavait idézve az ország iránti hűségnek, a képviselők felelősségének és a városlakók szolgálatának fontosságát hangsúlyozta. Követendő példaként említette a megyeszékhely és intézményei együttműködését, így a református egyházzal illetve  a Debreceni Egyetemmel való kapcsolatot.

A debreceni önkormányzat közgyűlése a korábbi 50 fő helyett csak 35 tagból áll. Kósa Lajos negyedik ciklusát kezdi polgármesterként. HBN