Helyi közélet

2016.07.06. 10:37

Jön a Sona Polgárra, és vigyáz a környezetre is

Polgár - Az ipari park városát is bevonták az előkészítő tárgyalásokba.

Polgár - Az ipari park városát is bevonták az előkészítő tárgyalásokba.

– A város melletti ipari parkba további befektetőket vonzhat az indiai Sona vállalatcsoport hamarosan itt épülő egysége. Ezzel nőhet a város iparűzési adó bevétele, nagyobb lehetőségei lehetnek az önkormányzatnak – kommentálta a mintegy 130–140 képzett és kevésbé képzett dolgozónak munkát adó autóalkatrész-gyártó üzem polgári létesítését Tóth József. Polgár első embere elmondta, a város is részt vett az előkészítési folyamatokban. Bemutatták a Befektetőbarát címmel rendelkező települést, a közlekedési lehetőségeket, de beszéltek a munkaerőhelyzetről is. Az anyacégtől garanciákat kaptak a környezeti terhelés minimalizálására. Itt leginkább a zajról lehet szó.

– Az üzemnek helyet adó épület megvan, jelenleg a gépek, berendezések beszerzése zajlik. A termelés körülbelül fél év múlva, tehát 2016 legvégén vagy 2017 legelején kezdődhet – válaszolta a Napló kérdésére Székely Ádám, a polgári ipari park vezetője.

Mint arról már írtunk, Szíjjártó Péter külügyminiszter kedden jelentette be, hogy az indiai cég 130 új munkahelyet hoz Polgárra.

HBN


Újdelhi - Százharminc új munkahelyet hoz létre Polgáron az autóipari fémmegmunkálással foglalkozó Sona indiai vállalatcsoport – mondta kedden Szijjártó Péter, újdelhi tárgyalásai után.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában