Avartüzekkel és erős széllel küzdöttek Hajdú-Biharban

Akt.:
Avartüzekkel és erős széllel küzdöttek Hajdú-Biharban
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Csütörtökön több mint negyven esetben riasztották a megye tűzoltóit. A beavatkozásokat elsősorban az avartüzek határozták meg, összesen tizennyolcszor kellett vonulniuk lángoló avar, vagy nádas oltására. Kidőlt fák, leszakadt faágak miatt is szóltak a szirénák, Debrecenben pedig kigyulladt egy családi ház.

Égett az avar Biharnagybajom és Füzesgyarmat között tegnap kora délután. A biharnagybajomi önkéntes tűzoltók és püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, valamint kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Égett az aljnövényzet Hajdúszoboszlón, a Hosszú dűlőben, de Biharugrára is vonultak a komádi önkormányzati tűzoltók. Kaba külterületén a helyi önkéntes tűzoltók avatkoztak be, ahol egy hektáron égett az avar. Derecske közelében és Hajdúhadházon is több helyen lángolt az aljnövényzet. Itt a berettyóújfalui és a hajdúböszörményi tűzoltók munkájára volt szükség.

Faág szakadt egy kamionra és egy személyautóra tegnap délelőtt Debrecenben, a Salétrom utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították a növényt. A kár jelentős.

Egy tizenöt méteres fa ága adott munkát a berettyóújfalui hivatásos tűzoltóknak, ami Bakonszegen, a Hunyadi utcában szakadt le tegnap kora délután. Ebesen is rádőlt egy fa az úttestre, valamint egy arra közlekedő autóra. A debreceni hivatásos tűzoltók eltávolították a fát. Információink szerint nem történt személyi sérülés.

Közel két hektáron égett az aljnövényzet Hajdúszováton, a Szabadság utcában tegnap délután. A tűz továbbterjedt a közeli nádfeldolgozó üzemre, valamint a hozzáépített gazdasági épületre is. Az épületben gépek és szerszámok is égtek. A tüzet nagy erőkkel oltották a hajdúszoboszlói, a debreceni, a püspökladányi, a karcagi valamint a hajdúnánási hivatásos tűzoltók. Az oltási munkákat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház terasza és helyiségei, valamint a hozzá épített melléképület tegnap délután Debrecenben, a Tégláskert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A mentés során az épületből kihoztak egy embert, akit a mentőszolgálat kórházba szállított.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi tegnap délelőtt Hajdúdorogon, a Nánási úton. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű feszültségmentesítését. Az autó egyik utasát a mentőszolgálat kórházba szállította – számolt be a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 1 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 4 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 9 személyt állítottak elő, köztük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt.


Olvasónk felvétele
Hajdúszovát - Az egységek körülhatárolták a tüzet, és eloltották a lángokat - adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Nagy területen kapott lángra az avar és a nádas Hajdúszovát határában, Debrecen irányában - olvasható a megyei katasztrófavédelem honlapján. Egy nádfeldolg...

Budapest - Újabb öt megyére terjesztették ki a tűzgyújtási tilalmat az illetékes hatóságok, így az március elsejétől már összesen 12 megyére érvényes - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel. A tilalmat péntektől Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Nógrád és Sza...