Autótolvaj bandát füleltek le a rendőrök – három embert fogtak el

Három autótolvajt fogtak el a rendőrök abban a rajtaütésben, amit a hétvégén tartottak a BRFK és a Terrorelhárítási Központ emberei közösen Budakalászon. Egy több millió forintot érő kocsit is lefoglaltak, amelyet néhány nappal korábban loptak el a XII. kerületből.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, régóta körözött, veszélyes autótolvajokat fogtak el a Terrorelhárítási Központ kommandósai és a BRFK XII. rendőrkapitányságának emberei a hétvégén. Az akciósok Budakalászon csaptak le a csapatra. A Terrorelhárítás Központ délelőtti tájékotatása szerint a lefülelt autótolvaj banda főként nagy értékű, japán autókra szakosodott.

Az ügy kapcsán a Budapest Rendőr-főkapitányság délután közleményt adott ki, amelyben azt írják, három férfit fogtak el és állítottak elő. Kettejüket őrizetbe vették, harmadik társuk ellen pedig elfogatóparancs volt érvényben, mivel évek óta börtönbe kellett volna vonulnia, hogy letöltse jogerősen kiszabott büntetését.

A rendőrök a rajktaütéskor egy nagy értékű kocsit is lefoglaltak, amelyről kiderült, napokkal korábban lopták el a XII. kerületből. Az autó értéke több millió forint. A rendőrség lopás miatt indított eljárást, és kezdeményezték a két gyanúsított előzetes letartóztatását is.

FH

Címkék: ,