Autósok ezreit ellenőrizték Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök több ezer gépjárművezetőt ellenőriztek, annak érdekében, hogy megelőzzék a közlekedési baleseteket, szabályszegéseket.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése és a szabályszegések visszaszorítása érdekében szervezett közúti ellenőrzések során március 1-jén a megye útjain 3160 járművezetőt ellenőriztek. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a szeszesital, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyása alatt álló sofőrök kiszűrésére.

Az ellenőrzés során 4 sofőrrel szemben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja. Az egyenruhások közlekedési szabálysértések miatt 143 esetben szabtak ki helyszíni bírságot és 42 esetben éltek feljelentéssel.

A megyében a következő napokban is várhatóak hasonló ellenőrzések. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét a felelős járművezetés fontosságára és arra, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti!