Autós salakszórás az évben utoljára

Akt.:
Autós salakszórás az évben utoljára
© Fotó: racing.hu
Debrecen – Vasárnap eldől, ki lesz az versenysorozat abszolút legjobbja.

Utolsó viadalához érkezik az öt fordulóból álló KZ Invest Kupa idei szériája, a záró viadalt vasárnap 8.30-tól a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban rendezik. A cívisvárosi salakpályás autós körverseny mindig nagy létszámú mezőnyt és sok látogatót vonz az arénába, vélhetően így lesz ez most is, amikor az időjósok kellemes időjárást prognosztizálnak. A szervezők 140 versenyzőben maximalizálták a mezőnyt, akik között amatőr és licenszes pilóták egyaránt megtalálhatók. Vélhetően teljes lesz a startlista, mert a hét elején már 100 versenyzőt regisztráltak a rendezők.

A szabályokról: valamennyi résztvevő három alkalommal állhat a rajtvonalhoz, három kört kell teljesíteni, majd a két gyengébb időeredményt törlik, s a legjobb teljesítménnyel rangsorolják a versenybe a résztvevőket. Vélhetően sokan lesznek, akik az autózás szépségéért és a tudásuk kipróbálásáért ülnek volán mögé, de többeknek komoly téttel bír a száguldás, mivel most dőlnek el a különböző kategóriák dobogós helyei, illetve az abszolút elsőség is gazdára talál.

A szervezők ígérik, a külső körülmények nem fognak ki rajtuk, bármilyen lesz az időjárás, az autóversenyt megrendezik. Érdemes lesz jegyet váltani az eseményre, ugyanis a látványos száguldás mellett még nyerhetnek is a Gázvezeték utcai programra kilátogatók: az egyik autószalon jóvoltából egy hosszú hétvégés tesztvezetést kap a legszerencsésebb néző. A délelőtt 8.30-kor kezdődő salakos autóshow várhatóan 16.30-ig tart.

HBN


A salakmotoros magyar csapatbajnokság 2. fordulója Debrecenben
Debrecen - A salakmotoros magyar csapatbajnokság 2., debreceni fordulóját az ukrán és lengyel légiósokból álló Nagyhalász nyerte 51 ponttal. A második helyet a házigazda cívisek szerezték meg 39 ponttal, a gyulaiak 27, míg a vasadiak 9 egységet motoroztak össze. HBN|Fotó: Derencsényi István...