Autónkat okosórával is elindíthatjuk a jövőben

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: kutyu.hu
Debrecen – A bluetooth és az okosórára telepített applikáció együtt lehetővé teszi.

Az online világ villámgyors fejlődése az autóipart sem hagyja hidegen. A Continental olyan innovatív újdonságokat mutatott be év elején, mint a felhőalapú dinamikus látótér, a hajlított OLED kijelző, a környezetérzékelő-szenzorok vagy az okosóra, mely a jövő slusszkulcsa lehet – írja a kutyu.hu.

A világ egyik vezető autóipari beszállítója folyamatosan dolgozik olyan fejlesztéseken, melyeknek köszönhetően a vezető már az autón kívüli környezetben is kapcsolatba tud lépni járművével. „Lehetővé tesszük, hogy a felhasználók a számukra már ismert és bevált elektronikai eszközeiket használhassák a gépjárművük kezelésekor is. A januári CES elektronikai kiállításon bemutattuk például, hogy egy okosóra miként tud távoli slusszkulcsként szolgálni” – mondta Helmut Matschi, a Continental Igazgatótanácsának tagja, az Interior üzletág vezetője.

Az okosóra Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a Continental legújabb, kétirányú „átjáró” kulcsához, amely biztosítja az adatkapcsolatot a jármű és az okosóra között. Az okosórára telepített alkalmazás segítségével a készülék kezelőfelületén a sofőr egyszerűen kinyithatja és bezárhatja az autóját, de egyéb információcserére is alkalmas.

ÉKN