Autómakettek a szocializmusból Görbeházán

Autómakettek a szocializmusból Görbeházán
© Fotó: Magánarchívum
Görbeháza – Kiállítás nyílt a szocialista országok, 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig gyártott közúti járműveinek kicsinyített változatából és tartozékaiból a görbeházi művelődési házban. A gyűjtemény joggal büszke tulajdonosa Szarka József.

A kiállítás rajzolt terepasztalon volt megtekinthető, melyet maga a makettek tulajdonosa készített illetve bővít folyamatosan.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

József kétévesen, 1988-ban kapta szüleitől az lábbal hajtható, pedálos kisautóját, egy piros színű Moszkvicsot. Ezzel kezdődött el rajongása a kis kocsik iránt és tart a mai napig is töretlenül.
Szintén a birtokában van egy pedálos rendőrségi autó is, melyet saját kezűleg újított fel.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

Több száz darabos gyűjteménye mini autókat, buszokat illetve az ezekhez tartozó cikkeket, tárgyi relikviákat tartalmazza, melyekkel nagy sikerrel vett már részt számos kiállításon és találkozón.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés