Jégkorong

2019.08.01. 15:21

Korcsolya a lábra, ütő a kézbe, és irány a jég!

Eljött a várva várt pillanat, a jeges edzések is elkezdődtek a DEAC-nál.

Fotó: Kiss Annamarie

Mosolyogva, remek hangulatban és persze izgatottan öltötték fel szerelésüket a DEAC hokisai csütörtökön délelőtt a Debreceni Jégcsarnok öltözőjében. Érthető volt a játékosok jó kedve, hiszen a hosszú nyári szünetet, majd a konditermi edzéseket követően végre a jeges tréningek is megkezdődtek. A David Musial által vezetett szakmai stáb rövid eligazítást tartott a csapat tagjainak, akik ezután örömmel vették birtokba a 100 éves DEAC jubileumi címerével díszített pályát.

– Múlt hét hétfőn indult a felkészülésünk, gördülékenyen folyik a munka, szerencsére a srácok becsületesen elvégezték a nyárra kiszabott edzésprogramot, jó állapotban tért vissza mindenki. Elég jó keretet sikerült összeállítanunk, persze idő kell, mire játékosok teljesen összekovácsolódnak, de azt hiszem, a rajtig hátralévő másfél hónap elég lesz erre – mondta el lapunknak Kecskeméti Áron másodedző, aki abba is bepillantást engedett, mi vár a gárdára az elkövetkezendő időszakban.

„A kezdéskor mindig visszamegyünk az alapokhoz, akár milyen profi játékosról is legyen szó, az alapok ismétlése kulcsfontosságú.”

– Alaposan fel kell építeni a játékot, hogy a kezdésre minden rendben legyen. A tréningek mellett hét edzőmeccs vár az együttesre, kemény ellenfelek ellen, így folyamatosan lesz rá lehetőségünk, hogy felmérjük, hol tartunk, és miben kell még fejlődni. Jó lenne legalább a tavalyi szezonban elérteket megismételni, de tudni kell, hogy nem csak mi, a többi csapat is erősödött. Meg kell különböztetni a célokat az álmoktól, a realitás talaján kell maradni, de muszáj, hogy az álmaink hajtsanak minket előre – fogalmazott a szakember.

Jövő héten már meccselnek

Az előző idényhez képest alaposan átalakult a DEAC kerete, több más, kiváló játékos mellett Sági Martin személyében ponterős, fiatal támadót igazolt a bajnoki bronzérmes csapat. Az Újpesttől érkező hokis úgy érzi, jó döntést hozott, mikor a Debrecen mellett döntött. – A város nagyon tetszik, ahogyan az a fiatalos társaság is, amelybe bekerültem. Már eddig is kemény edzéseket vezényelt nekünk a szakmai stáb, de a java csak most jön. Jövő csütörtökön már Csehországban, az ostravai Torax Kupán lesz jelenésünk. Mindent megteszünk, hogy a bajnoki rajtra a lehető legjobb állapotban legyünk – nyilatkozta Sági Martin, aki ugyan még csak 21 éves, de már most gondol a jövőjére, jogi képzésre jár, és az a terve, hogy aktív sportolói évei után a gyakorlatban is használja azt, amit az egyetemen tanult.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában