Autógyilkos útfelbontás Debrecenben

Autógyilkos útfelbontás Debrecenben
Méretes gödrökre hívta fel szerkesztőségünk figyelmét olvasónk. Pórul járt, ami nem is kevés összegbe került a számára- csak mert nem nem volt rendesen kitáblázva a hiba. Olvassa figyelemmel, hogy felkészülhessen a veszélyekre.

Fel szeretném hívni Debrecen lakosságának figyelmét, elsősorban a Doberdó utcai szakaszon közlekedőkét a veszélyre.
Mint tudjuk, e hétvégén a vásár miatt a forgalom egy részét erre az útszakaszra terelték. Ha a Böszörményi úthoz haladunk, akkor 2 sáv van, míg a Böszörményi út felől a Kartács utca irányába egy sáv-normál esetben.


Nagyobb térképre váltás

Ma este a belvárosból tartottam hazafelé Hajdúböszörmény irányába, a Doberdón a kanyarnál (a buszmegállónál) egy tábla 40km/h-ás sebesség korlátoztást jelez útburkolati munkák miatt!

Ez az útbontás az egész szélső sávra kiterjed. Kisorolva a szélső sávból, hogy ugyebár kikerüljem a gödröket, átsoroltam, majd vissza, hiszen nekem a szélső sávra volt szükségem a jobbra kanyarodás miatt, mivel hazafelé tartottam Hajdúböszörménybe.

Fotók és videó a veszélyes területről

Kilyukadt az olajteknő

Egy tábla már felhívta a figyelmem, hogy óvatos legyek, még óvatosabb lettem 20km/h-val tértem vissza a szélső sávba, és egy akkora gödörbe érkeztem, aminek sikerült kilyukasztania az autóm olajteknőjét. A döccenő akkorát dobott a kocsin, holott én 20km/h-val haladtam, hogy éreztem, nagy a baj. S nem csak én, hanem a másik két utastársam is. Leállítottam a motort, kiszálltam, sajnos nem tévedtem, nagy baj volt, akorára már folyt az olaj.

Körülnéztem, egy elkerülést jelző oszlop, félre lökve az egyik kerítés előtt, gondolataim szerint a döccenő körül lehetett,és valakinek nem tetszett az oszlop helye, ezért onnan arrébb vitte.

El nem merem gondolni,hogy ha én abba a gödörbe 40km/h-ás sebességgel belemegyek, milyen kár keletkezik az autón!
Miért nem volt lezárva a szélső sáv teljesen, amikor az járhatatlan, miért csak 40km/h-rára csökkentették a korlátozást, és miért nem volt normálisan kivilágítva az utolsó döccenő,hiszen balesetveszélyes?

A panaszom a rendőrség jegyzőkönyvbe vette.De ez csak az első lépés, mert kártérítést fogok követelni
Szeretném tudni a debreceni útkezelő állásfoglalását ilyen esetekre! Felháborító Magyarország utainak helyzete,és az,hogy ez bárkivel előfordulhat! A kárról ne is beszélve,hiszen az 100.000Ft!!
 
Üdvözlettel : Kéki Leila