Helyi közélet

2014.02.13. 07:43

Megkérdeztük: Ön hogyan készül a Valentin-napra?

Debrecen – Nem ünnepeljük a Valentin-napot a párommal. Amerikából elterjedt szokás, ami nem igazán kapcsolódik a mi kultúránkhoz – vélekedett Tóth Barbara.

Debrecen – Nem ünnepeljük a Valentin-napot a párommal. Amerikából elterjedt szokás, ami nem igazán kapcsolódik a mi kultúránkhoz – vélekedett Tóth Barbara.

Tóth Éva ezzel ellentétben nagyon várja február 14-ét. Mint mondta, korábban a barátjával mindig apró meglepetésekkel kedveskedtek egymásnak, ez alkalommal viszont megbeszélték, hogy nem vesznek ajándékot, hanem inkább egy romantikus étteremben vacsoráznak.

Szőlősi Tamás nem híve a Valentin-napnak, de azért egy-két apróságot vásárol barátnőjének, ugyanakkor hangsúlyozta: az év 365 napján szeretni kell a másikat.

– Ez az egész az üzletről szól. Ha két ember szereti egymást, akkor nem szükséges ezt külön napon megünnepelni, hanem mindennap éreztetni kell – válaszolta kérdésünkre Kovács Eszter.

Bankó Tímea, elmondása szerint, korábban ünnepelte a szerelmesek napját, de egy idő után rájött, hogy ez az üzletről szól. Úgy gondolja, egy Valentin-napon kapott virág nem ér semmit, ha az év többi napján semmivel sem kedveskedik nekünk a párunk.

Katonka Árpád szintén azon a véleményen van, hogy a Valentin-napot felesleges ünnepelni, ugyanis nem köthető hazai hagyományokhoz. Elmondta: ő sem adni, sem kapni nem szokott ajándékot ezen a napon.

HBN-SZM|Fotó: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában