Autóbuszt próbált leszorítani az útról egy román kamion Békéscsabánál

Békéscsaba, 2012. július 6., péntek (MTI) – Megpróbált leszorítani az útról egy utasokkal teli autóbuszt egy román rendszámú kamion Békéscsaba és Gyula között; senki sem sérült meg, a 21 éves román sofőrt őrizetbe vették a rendőrök – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

 

Vargáné Szombati Andrea elmondta: a Békéscsabai Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntette és cserbenhagyás vétség elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt gyorsított eljárást folytat a 21 éves román állampolgárságú sofőr ellen, hogy a gyanúsítottat mielőbb bíróság elé állítsák.

A Békéscsaba határában lévő körforgalomnál az elsőbbségadás miatt alakult ki csütörtök délután vitás helyzet a város központjából indult, menetrend szerint közlekedő busz és az elkerülő útról érkező kamion vezetője között.

A Körös Volán sofőrje felhajtott a 44-es főút Gyulára vezető, kétszer kétsávos szakaszára, amikor észrevette, hogy a kamion folyamatosan mellettük halad és a belső sávból feléjük tartva, folyamatosan próbálja kiszorítani az autóbuszt a külső sávból. A kamion letörte a busz bal oldali visszapillantó tükrét, a pótkocsija pedig végigkarcolta a busz oldalát.

A komolyabb baleset elkerülése érdekében a buszsofőr lehúzódott a leállósávba és a járművel megállt. A kamionos megállás nélkül továbbhajtott Gyula felé. A buszsofőr a rendszám alapján hívta a rendőrséget. A kamion vezetőjét a békéscsabai rendőrök a gyulai határátkelőhelyen fogták el.

 

 

brg \ bám \ hgp

 

MTI

Címkék: , ,