Autóbontó, tarló és odú lángolt Hajdú-Biharban

Akt.:
Teljes terjedelmében égett egy autóbontó műhely péntek este Hajdúszoboszlón, az Ady Endre utcában
Teljes terjedelmében égett egy autóbontó műhely péntek este Hajdúszoboszlón, az Ady Endre utcában - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Berettyóújfalu közelében baleset miatt volt teljes útlezárás.

Tűz keletkezett péntek reggel egy nyolc méter magas, kiszáradt fa odújában Debrecenben, a Vág utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltó egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Füsttel telítődött egy családi ház tegnap reggel a debreceni Szikigyakor utcában. A helyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Mint kiderült, a gondot az okozta, hogy elmozdult a kályha füstcsöve, amelyet a tűzoltók egy bilinccsel rögzítettek, majd átszellőztették a házat.

Ezer négyzetméteres területen a nádas és száraz avar égett Tetétlen külterületén. A püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Délután egy autóbontó telephelyére riasztották a tűzoltókat Hajdúszoboszlón, az Ady Endre utcába. Egy hetvenkét négyzetméteres épület lángolt, amelyről a tűz átterjedt négy autóroncsra és két személygépkocsira is. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával öt vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzoltók öt palackot hoztak ki az épületből. Az eset során egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

autobonto2A hajdúszoboszlói tűzeset helyszíne | Fotó: Matey István

Egy mezőgazdasági gép és egy személygépkocsi ütközött össze péntek délután Berettyóújfalu közelében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket, majd áramtalanították azokat. A mentőszolgálat két sérültet kórházba szállított.

Elesett egy idős ember debreceni, Barcaság utcai otthonában, ezért nem tudta beengedni a mentőszolgálatot. A város hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül bejutottak a lakásba, és a sérültet átadták a mentőszolgálatnak.

Hosszúpályi közelében tarló égett tegnap délután. A tűz egy tanyát is veszélyeztetett. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kapták a riasztást, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Korom és kátrány izzott Derecskén, egy Vasút utcai lakóház kéményében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a parázsló részeket eltávolították. Az épület fűthető maradt, így az ott élők lakhatását nem veszélyeztette.

Kora este a kabai önkéntes tűzoltókat riasztották Kaba közelébe, ahol az út melletti nádas égett. Az önkéntesek egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely súlyos sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 7 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, 1 főt pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt. A rendőrök 17 személyt állítottak elő, köztük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.