Autóbaleset és vihar jutott vasárnapra

Akt.:
Eláztatta Debrecent a vihar
Eláztatta Debrecent a vihar - © Fotó: Kovács Zsolt
Hajdú-Bihar – A viharos idő után összesen húsz helyre riasztották a debreceni tűzoltókat.

Lesodródott az útról egy személygépkocsi Hajdúnánáson, a Polgári utcában vasárnap reggel. A baleset két embert érintett, őket az ügyeletre szállította a mentőszolgálat további vizsgálatra. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű feszültségmentesítését.

A viharos időjárás miatt vasárnap délután összesen húsz helyre riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat, de Hajdúböszörményben is a vihar adott munkát a helyi tűzoltóknak. Az eső és a szél Debrecen belvárosát és az óvárosi részét érintette jelentősen. Leszakadt faágakhoz és közútra, járdára kidőlt fákhoz vonultak a tűzoltók. A Kölcsey utcában egy fa két személygépkocsira és villanyvezetékre dőlt. A Kórház utcában is a vezeték szakadt le egy fa miatt, ami kétszázötven fogyasztónál ideiglenesen áramkimaradást okozott. A tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével végezték el a fa eltávolítását. Az eddigi információk szerint személyi sérülés nem történt és jelentős anyagi kár sem keletkezett. Kora este a Nagyerdei Stadionhoz vonultak az egységek, ahová homokot és homokzsákokat szállítottak, megelőzés céljából.

Báránd közelében, a 42-es számú főúton egy személygépkocsi árokba borult. A püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították azt. Az autó vezetője nem sérült meg.

HBN


Gépjárművek haladnak a szakadó esőben a debreceni Nagyerdei körúton 2018. május 27-én
Debrecen - Bár délelőtt még hétágra sütött a nap, délután a cívisvárost is elérte a meteorológusok által jósolt vihar, jókora adag jégeső formájában. A DVSC vasárnapi mérkőzése végül a zord időjárási körülmények ellenére sem maradt el. A pálya azonban nagyon elázott, ezért a hivatalos 17 órai sta...

Vihar után a Nagyerdőn
Debrecen - Megállt egy régi kék villamos a vasárnap délutáni nagy esőben Debrecenben, a Bem téren a Nagyerdőről a belváros felé vezető irányban. Mögötte négy villamos torlódott fel. Miklós István, a DKV forgalmi igazgatója elmondta: egyelőre nem világos mi okozta a járműben a problémát. Lehet, h...