Autóba tuszkolta és megverte volt barátnőjét a kabai férfi

Akt.:
Autóba tuszkolta és megverte volt barátnőjét a kabai férfi
© Illusztráció: Pixabay
Kaba – A vádlott és volt barátnője, a sértett korábban szakítottak, amit a kabai férfi nem tudott feldolgozni.

A vádlott és a barátja 2016. július 31-én a késő délutáni órákban autóval a sértett lakóhelyére, Tetétlenre mentek azért, hogy a férfi beszéljen volt barátnőjével.

A településen a vádlott észrevette, hogy a sértett és barátnője az utcán sétálnak, ezért gépkocsival megálltak a közelükben. A vádlott az autóból felszólította a sértettet, hogy menjen oda hozzá. A sértett e felszólításnak nem tett eleget, ezért a kabai férfi odament a sértetthez, és indulatosan megragadta a nő bal felkarját, akit arra kényszerített, hogy menjen vele az autóhoz.

A sértett nem akart beülni a járműbe, ezt többször is elmondta a volt barátjának, azonban a vádlott a sértettet a személygépkocsi bal oldali hátsó ülésére ültette be úgy, hogy a lány haját is megragadta.

Ezt követően a személygépkocsival elindultak Kabára, azonban útközben a vádlott és a sértett veszekedni kezdett, majd a feldühödött vádlott háromszor megütötte ököllel a sértettet a halántékán, megrángatta a haját, a fejét a bal oldali ablaküvegbe verte, és a nyakát is megszorongatta.

A sértett a bántalmazástól rosszul lett, ezért a vádlott Kabára beérve egy közkútnál volt barátnőjét megmosdatta, majd azután gépjárművel visszavitték őt Tetétlenre, ahol a vádlott elengedte.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a sérült testtájékokra, a bántalmazás módjára, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult – olvasható az ügyészségi közleményben.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a különös visszaeső vádlott ellen személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.