Autó nélkül egészségesebben

Autó nélkül egészségesebben
© Fotó: Tulipán Csilla
Nyíradony – Az elmúlt csütörtökön több mint félezren vettek részt ez Európai Mobilitási Hét alkalmából megrendezett autómentes napon a város főterén.

A pár évesektől a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát az önkormányzat által rendezett programon, melyen a környezetvédelemre és az egészséges életmódra hívták fel a helyiek figyelmét. A kisebbek elektromos autókat, gokartokat vezettek, lovasszekéren utazhattak. A nagyobbak akadálypályán bicikliztek, de a Mozgáskorlátozottak Egyesülete jóvoltából még azt is kipróbálhatták, milyen kerekesszéket irányítani.

Szakemberekkel felvértezve

Őri Krisztián rendőrőrnagy a rendőrök felszerelésével, feladataival ismertette meg a gyermekeket, Nagy Miklós vizsgabiztos vezetésével közlekedési tesztet töltöttek ki a gimnazisták, s a helyi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai az egészséges életmóddal kapcsolatban adtak tanácsokat az érdeklődőknek. Tímár Márk képzőművész vezetésével autóbuszt festettek, Kerezsi József kerékpárműszerész a bringákat szervizelte, s a nap végén harmincan tekertek át Hajdúsámsonba, ahol a helyi múzeum munkatársai frissítővel, s tárlatvezetéssel fogadta a csapatot.

TCS