Sport

2013.05.22. 15:05

Franz Beckenbauerrel is találkozik a Vasas Kubala Akadémia hétvégén

Moszkva / Budapest, 2013. május 22.: Franz Beckenbauerrel, a „Császárral” is találkozik Londonban a Vasas Kubala Akadémia U14-es csapata a Gazprom „Foci a barátságért” programján, melynek keretein belül a csapat nemzetközi fórumon képviseli hazánkat.

Moszkva / Budapest, 2013. május 22.: Franz Beckenbauerrel, a „Császárral” is találkozik Londonban a Vasas Kubala Akadémia U14-es csapata a Gazprom „Foci a barátságért” programján, melynek keretein belül a csapat nemzetközi fórumon képviseli hazánkat.

A nagyszabású rendezvényen 8 ország gyermek- és ifjúsági csapata vesz részt és hívja fel a figyelmet a foci szerepére olyan alapvető értékek közvetítésében, mint az egészséges életmód, barátság, egyenlőség, tolerancia. A fórumot követően, a közel 700 résztvevő együtt szurkolhatja végig a Wembley stadionban az UEFA Bajnokok Ligája döntő mérkőzését. Az indulás előtt rendezett nyilvános edzésen a program hazai nagykövete, Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat hátvédje is részt vett.

Május 24-én indul Angliába a Vasas Kubala Akadémia csapata, hogy képviselje Magyarországot a „Foci a barátságért” programban. A három napos rendezvény során a fiataloknak lehetősége lesz megismerni Oroszország, Nagy-Britannia, Bulgária, Szerbia, Németország, Szlovénia, Bulgária és Görögország gyermek- és ifjúsági csapatainak futball mentalitását és velük együtt izgulni végig élőben az UEFA Bajnokok Ligája döntő mérkőzését.

 „A Foci a barátságért program célja egyrészt az, hogy elősegítse a fiatalok sportolását, így népszerűsítve az egészséges életmódot, másrészt pedig a résztvevőkön keresztül, különböző országok gyermekeit összehozva hangsúlyozza egymás kölcsönös tiszteletét és a nemzetközi barátságok, a tolerancia és az egyenlőség fontosságát” – mondta Piskóti Attila, a „Foci a barátságért” Nemzetközi Sajtóközpont magyarországi vezetője.

„Izgatottan készülünk az eseményre, hiszen a fiúknak életre szóló élményben lesz részük” – mondta Kovács Norbert, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezető igazgatója. „A nemzetközi Fórum azért is értékes számunkra, mert a fiatal játékosokkal és a szurkolókkal egyaránt segíthet megértetni, hogy a focipályán ellenfelek és nem ellenségek játszanak egymással, akiket minden körülmények között megillet a tisztelet” – tette hozzá.

Buzánszky Jenő, a program magyarországi nagykövete is részt vett az akadémia indulás előtt rendezett nyilvános edzésén.

„Tény, hogy egykor teljesen más felfogással álltunk ki a focipályára. Hazánkra büszkén, együtt énekeltük kezdés előtt a Himnusz sorait és az ellenfelek iránt is szakmai tisztelettel voltunk” – mondta Buzánszky Jenő. „Ma valóban nagyon fontos hangsúlyozni azokat az értékeket, amelyeket ez a program felsorakoztat, ezért támogatom én is ezt a kezdeményezést és a londoni Fórumot” – tette hozzá az Aranycsapat futballegendája, akinek csapata 60 évvel ezelőtt ugyancsak a Wembley stadionban játszotta sporttörténelmet író mérkőzését, a 6:3-at.

A Vasas Kubala Akadémia csapata május 24-én indul Londonba és május 26-ig képviselik Magyarországot személyesen a nemzetközi eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!