Ausztriába csábítják a magyar vállalkozókat

Debrecen – A magas társasági adó ellenére mégis befektetőbarát környezet vár a határon túl.

Cégalapítás és vállalkozásindítás Ausztriában címmel a magyar vállalkozók ausztriai befektetési lehetőségeiről tartottak kedden információs workshopot a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában. Az osztrák ABA-Invest, és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös rendezvényén az érdeklődők betekintést kaphattak róla, milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy nyugati szomszédunknál sikeres befektetéseket eszközölhessenek.

Megéri befektetni

A szervezők úgy állították össze az előadásokat, hogy azokat végighallgatva az érdeklődők egy átfogó képet kaphattak arról, hogy mi vár rájuk odaát. Az első két előadó nagy általánosságban adott átfogó képet az ausztriai viszonyokról, míg a harmadik felszólaló a társasági formák előnyeit és specialitásait mutatta be, a negyedik pedig az adózási ügyek szakértőjeként ismertette, hogy az elsőre elrettentőnek tűnő 25%-os társasági adó ellenére miért is csábító Ausztriában befektetni.

A programsorozatot azzal a céllal szerveztük, hogy az ABA-Invest segítségével, a tőkével rendelkező vállalkozó szellemű külföldieket Ausztriába csábítsuk, hogy ott céget, munkahelyet alapítsanak – vázolta fel dr. Barabás László tiszteletbeli osztrák konzul. – Ausztria egy magasan fejlett ipari ország óriási K+F-es tevékenységgel, és ezen a jól menő szekéren bizony a magyar vállalkozóknak is juthat hely. Azokat a tapasztalatokat, amelyet egy ilyen fejlődő ipari környezetben meg lehet szerezni, azokat bőségesen lehet itthon is kamatoztatni – mondta el a konzul.

HBN