Augusztus 20. – Emmi: nevelőszülők és gyerekek hajókról nézhették végig a vízi és légi parádét

Akt.:
Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára köszönti a nevelőszülőket a vízi és légi parádé megtekintésére induló hajók egyikén 2018. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szervezésében több mint 1500 rászoruló, nevelőszülőknél élő gyermek, valamint kísérőjük nézhette meg közelről a parádét
Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára köszönti a nevelőszülőket a vízi és légi parádé megtekintésére induló hajók egyikén 2018. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szervezésében több mint 1500 rászoruló, nevelőszülőknél élő gyermek, valamint kísérőjük nézhette meg közelről a parádét - © MTI Fotó: Lakatos Péter
Budapest – Több mint 1500 nevelőszülő és általuk nevelt gyerek nézhette végig hajókról délelőtt az ünnepi vízi és légi parádét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn az MTI-vel.

A hajókirándulást a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezte.

Közleményük szerint a hajók indulásakor Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára megköszönte a nevelőszülők nemzetépítő munkáját. Hangsúlyozta, hogy a nevelőszülők példát mutatnak a társadalmi felelősségvállalásra.

A nevelőszülők nemcsak “passzív szemlélői egy társadalmi problémának”, hanem segítenek annak megoldásában azzal, hogy amíg egy gyermeket különböző okok miatt nem helyezhetnek vissza vér szerinti családjához, addig megfelelő környezetet biztosítsanak neki – mondta.

Az államtitkár bejelentette: a nevelőszülői munkát ősztől országos kampány népszerűsíti, amelybe ismert emberek, közéleti személyiségek, zenekarok is bekapcsolódnak.

A kampány középpontjában azok a gyerekek állnak majd, akik valamilyen gyámügyi védelem alatt állnak. Ez több mint 23 ezer 8 és 25 év közötti gyermeket és fiatalt jelent. A kampányhoz országszerte figyelemfelhívó akciók is kapcsolódnak majd.

A kormány elkötelezett a nevelőszülői hálózat működésének megerősítése mellett – szögezte le az Emmi.

Közölték: a magyar kormány 2014-ben vezette be a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyt, korábban az egy gyermekről gondoskodó nevelőszülő 15 ezer forintot kapott, jelenleg ez az összeg 60 ezer forint, három gyermeknél pedig 45 ezerről 120 ezer forintra nőtt ez a juttatás.

Kiemelték továbbá, hogy jövőre tovább emelkedik a nevelőszülői hálózatok és a nevelőszülők támogatása, 2019-ben e célra 850 millió forinttal több jut.

– MTI –