Helyi közélet

2014.03.11. 11:05

Más került a flakonba

Debrecen, Nyíregyháza - A folyékony mosószer hamisítása már országos „buli”, a piacokon jó eséllyel átverhetnek.

Debrecen, Nyíregyháza - A folyékony mosószer hamisítása már országos „buli”, a piacokon jó eséllyel átverhetnek.

Szlovákiából importált gyenge minőségű mosószert töltöttek márkás termékek flakonjaiba, majd hajdú-bihari és szabolcsi piacokon is terítették az árut azok a gyanúsítottak, akik közül hármat házi őrizet alá helyeztek a napokban. A hamisítók a védjegytulajdonosoknak 20 millió forintot meghaladó kárt okoztak, nem beszélve a megtévesztett vásárlókról.

Márkás termék helyett

– A tisztítószerek nagykereskedelmével foglalkozó nyíregyházi központú kft. nagy tételben, 1000 literes tartályokban importálta a legálisan forgalomban lévő szlovák folyékony mosószert. A terméket azután a megrendelők igényei szerint flakonokba töltötték a nyíregyházi elosztó központban. A különböző márkájú mosószer címkéket postán vagy futárszolgálattal juttatták el a viszonteladóknak, akik a flakonokra ragasztották, és máris jól csengő márkanév alatt adhatták el az árut – tájékoztatott dr. Jánvári-Stefán Regina százados.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense elmondta: a pénzügyi nyomozók – Hajdú-Bihar, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben – 23 helyszínen több mint 20 ezer liter folyékony mosószert, ezer kilogramm mosóport, mintegy hétezer hamis címkét, kupakokat, flakonokat és egy millió forint készpénzt is lefoglaltak (a házkutatások közül 14 nyíregyházi ingatlant érintett).

A teljes cikket a szerdai Naplóban, illetve a naplo.hu oldalon olvashatják el.

HBN–RaL


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai nemrég Miskolcon is hasonló esetben intézkedtek:



Miskolc – Hamis mosóporokat, öblítőket és samponokat foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Miskolcon. A mintegy 100 ezer forint értékű hamis árura az egyik 100 forintos üzletben bukkant rá egy szolgálaton kívüli pénzügyőr. Értesítette kollégáit, akik eseti szakértővel mentek el az üzletbe.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában