Átverte a srácot a netes csaló: olyan telefont akart eladni, ami nem is volt nála

Átverte a srácot a netes csaló: olyan telefont akart eladni, ami nem is volt nála
© Illusztráció: theguardian.com
Hajdúnánás – A hajdúnánási rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a 45 éves vésztői férfi ellen.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást – őrizetbe vétele mellett – a 45 éves P. Istvánnal szemben.

A nyomozás adatai szerint egy 26 éves hajdúnánási férfi 2015. október 5-én, egy internetes oldalon postai utánvétellel megrendelt egy mobiltelefont. A sértett édesanyja másnap Hajdúnánáson átvette a hirdető által küldött csomagot és kifizette a vételárat. Később, amikor a sértett kibontotta a dobozt, akkor látta, hogy abban nem az a készülék van, amelyet ő megrendelt, hanem egy régi, értéktelen mobiltelefon.

A vevő ekkor felvette a kapcsolatot a hirdetővel, aki azt állította, hogy tévedésből küldött el egy rossz mobiltelefont és még aznap postai úton elküldi a jó készüléket. A sértett ezután hiába várta a megrendelt árut, az nem érkezett meg, az eladó pedig elérhetetlenné vált, az interneten azonban a készüléket továbbra is hirdette.

Az esetről történt feljelentést követően a hajdúnánási rendőrök nyomozást indítottak, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 45 éves P. Istvánt, akit 2015. november 9-én vésztői otthonában elfogtak és a Vésztői Rendőrőrsre előállítottak. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A gyanúsított beismerő vallomásában elmondta, hogy valójában nem rendelkezett soha az általa meghirdetett mobiltelefonnal, csak így akart pénzhez jutni a gyanútlan vevőktől.

A rendőrség a P. Istvánnal szemben folytatott nyomozást 2015. november 10-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –