Átvehette díját az év színésze

Akt.:
Átvehette díját az év színésze
© Fotó: Matey István
Debrecen – Kedvelt színészeink idén is különleges világok előtt húzták szét nekünk a függönyt, mi pedig sokéves hagyományainkat követve, olvasóink szavazatai alapján díjjal jutalmaztuk egyiküket.

Kiss Gergely Máté szombaton vette át az Év színésze-díjat, ezután ötven szerencsés nyertesünk megnézhette A Lutherek rag-time operát.

Tíz színész fotóját és rövid bemutatását tettük közzé a Facebookon és a lapban május 8-án. Előbbin egy szavazófelületen, utóbbin kuponok beküldésével lehetett szavazni május 24-e délig. Közel ezer voksolónk között tehát 50 szerencséset A Lutherek című ragtime-operára szóló színházjeggyel ajándékoztunk meg.

1l2a8425Fotó: Matey István

A két platformon összesen 1053 voksot kaptak a művészek. A három legnépszerűbb színész (Ráckevei Anna, Kubik Anna és Kiss Gergely Máté) között a szakmai zsűri szavazása döntött.
Gergely összesen 208 szavazatot kapott.

Egy évtizede játszik a debreceni teátrumban Kiss Gergely Máté, de a város színházi életének egyetemi évei óta részese. A Csokonai Színházba a Vojtina Bábszínházból érkezett, s ma is gyakori fellépője szabadtéri bábos rendezvényeknek. A „fellépés” szó szerint értendő: gyólyalábmagasból szórakoztatja apró közönségét. Ebben az évadban a kőszínházban játszott a Menekülők, a Játék a Kastélyban és Három nővér című darabokban.

HBN