Áttévedt a határon a román férfi

Létavértes, Kismarja – A létavértesi rendőrök egy román férfival szemben intézkedtek Kismarja közelében, akiről megállapították, hogy áttévedt az országhatáron.


A helyi polgárőrök értesítették 2015. május 5-én 17 óra 15 perc körüli időben a Létavértes Határrendészeti Kirendeltség járőreit arról, hogy Kismarja település külterületén észrevettek egy ismeretlen külföldi férfit. A rendőrök ellenőrizték a férfit, aki románul beszélt, azonban Magyarországon való jogszerű tartózkodását hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A járőrök a férfit előállították a határrendészeti kirendeltségre, ahol megállapították róla, hogy román állampolgár. A férfi elmondta, hogy egy román gazdaságban dolgozott, ahonnan úgy döntött gyalog hazamegy Constanta településre, ezért átsétált egy mezőn keresztül a közútra, ahol tovább gyalogolt. Az első településen azonban megállították a rendőrök, így jutott tudomására, hogy már Magyarország területén tartózkodik. A határrendészek a 33 éves román állampolgárt Létavértes-Székelyhíd Közúti Határátkelőhelyen hazaengedték.

– police.hu –
hirdetés