Átszaladtak a Szegedi-tanítványok a többieken

Átszaladtak a Szegedi-tanítványok a többieken
© Fotó: Szegedi Szabolcs
Debrecen – Az országos nagydöntőben szerepel újra a DEAC U17-es lány futsalcsapata, miután a vasárnap Debrecenben megrendezett középdöntő mindhárom mérkőzését simán nyerte, ezzel kvalifikálva magát abba a négyes döntőbe, amelyet később rendeznek.

Az előző évek arany- és ezüstérme után tehát ismét van rá lehetőség, hogy Magyarország egyik legjobb U17-es lány futsalcsapatát a DEAC adja.

Szegedi Szabolcs: – Magabiztos jó játékkal nyertük meg a meccseket. Sokat birtokoltuk a labdát és nagyon sok helyzetet tudtunk kialakítani. A védekezésünk is jó volt, hiszen csak 2 gólt kaptunk. Mindenki nagyot küzdött, hogy elérjük a célunkat – megnyerni a csoportot, hogy a nagydöntőben a másik csoport 2. helyezettjével játsszuk az elődöntőt.

A vasárnapi első, reggeli mérkőzésen a Csömör ellen az első félidőben eldőlt a meccs, hiszen már 5 góllal mentek a hazaiak akkor. Kakócz 4 perc alatt triplázott, de az egész csapat jól muzsikált.

Két óra múlva következett a soros ellenfél: a László SC együttese. Őket lenullázták a mieink, így a rúgott 4 gól is több mint elég volt a sikerhez.

A záró akkordokat a legnagyobb ellenfélnek számító Astra ellen “pengették” meg a hazaiak, de bár 2-0-ás vezetésünk után 2-1-re zárkóztak a kiskunfélegyháziak, utána nem volt pardon: 7-ig meg sem álltak a DEAC-osok. Kakócz Adelina pedig ismét megszórta magát.

A DEAC a három meccsen 19-2-es gólkülönbséggel, magabiztosan jutott a négyes döntőbe, ahol ebből a kvartettből az Astra szintén ott lesz, hiszen 2. helyen végzett.

A másik középdöntős csoportból a Hungária SC (3 sima győzelemmel) és a PAFC-Mitre került be.

– Koppányi Szabolcs –


DEAC – RFC Csömör 8-1 (6-1)
G: Kakócz (3), Éles (2), Pintye, Luka, Horváth V.

László SC – DEAC 0-6 (0-4)
G: Horváth V. és Pintye (2-2), Éles, Kengye

DEAC – Astra-Artifex KKFHÁZA FC 7-1 (4-1)
G: Kakócz (3), Kengye (2), Terhes, Horváth V.