Áts László nyerte a Félegyházi László emlékversenyt

Az ezüstérmes Szabó Balázs, a győztes Áts László és a bronzérmes főszervező, Forgács József
Az ezüstérmes Szabó Balázs, a győztes Áts László és a bronzérmes főszervező, Forgács József - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Huszonnyolc játékost felsorakoztató mezőny az egykori debreceni sakkozó és sportvezető, Félegyházi László emléke előtt tisztelgett a hagyományos sakkviadalon február 22-én Debrecenben.

A 2010-ben fiatalon elhunyt elismert debreceni sakkozó és sportvezető Félegyházi László FIDE-mester emlékére jó barátja, Forgács József ismét megrendezte a hagyományos schnell versenyt. Népes mezőny, 28 sakkbarát nevezett a versenyre, és még ugyanennyien a nézelődés mellett döntöttek. Sok jelenlegi sakkozó “diákoskodott” annak idején a Félegyházi László által több mint egy évtizeden át vezetett derecskei együttesben.

A mostani emlékversenyt is egy egykori tanítvány, Áts László nyerte – igazán megsüvegelendő teljesítménnyel, hiszen a Debreceni Sakkbarátok Klubja játékosa a kiemelésről határozó értékszámok alapján mindössze a 13. volt a mezőnyben. Parádés játékkal 7 győzelmet és 4 döntetlent ért el a 11 fordulós versenyen. Egyedüli veretlenként zárta a küzdelmeket, s a mezőnyben szereplő négy FIDE mesterből kettőt megvert, kettővel pedig döntetlenezett.

Az élcsoport:

1. Áts László (Debreceni Sakkbarátok Klubja) 9 pont
2. Szabó Balázs (Hajdúböszörmény) FM 8.5
3. Forgács József (Hajdúszoboszló) FM 8
4. Horváth Kálmán (Budapest) 7.5
5. Borsavölgyi Tamás (Hajdúszoboszló) FM 6.5
6. Braun Márton (DSBK) FM 6.5
7. Kelemen Imre (DSBK) 6.5
8. Balogh Dávid (Püspökladány) 6.5
9. Emődi Gyula (Kisújszállás) IM 6.5

– Áts László –