Atomfizikai konferencia lesz Debrecenben

Debrecen – Madrid és Gdansk után a megyeszékhelyen rendezik meg a XLIC General Meeting elnevezésű nemzetközi atomfizikai konferenciát, melynek témája a XUV és röntgensugárzás, valamint az ultragyors jelenségek kémiája.

Az éves találkozó az elektromágneses mezők és töltött részecskék által indukált fizikai és kémiai jelenségekkel foglalkozik. A november 2-től 4-éig szervezett programon 24 meghívott előadó, továbbá 12 fiatal kutató tart előadást.

A rendezvényen résztvevők a mai legkorszerűbb álláspontokat vitatják meg több alapvető jelenségről az elektron és atom dinamikában: töltés cserefolyamatok, részecskék gerjesztése és ionizációja, energia vesztéség és foton emissziós folyamatok, ütközés indukált fizikai, kémiai és biológia reakciók közben lezajló sugárkárosodás és anyagi változások.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés