Átment rajta kerékpárral, majd hátrahagyta a nyolcéves gyereket

Kismarja, Berettyóújfalu – A 25 éves férfi elütött egy nyolcéves gyalogosan közlekedő gyereket, majd elhajtott. A berettyóújfalui rendőrök befejezték a nyomozást az ügyben, bíróság elé állítást javasolnak a cserbenhagyóval szemben.


A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatott nyomozást Sz. Imre ellen.

A gyanúsított 2015. augusztus 16-án 20 óra körül Kismarja belterületén, a járdán közlekedett kerékpárjával, amikor a Fő utca és Kert utca kereszteződésében elütött egy gyalogosan közlekedő gyermeket, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. A 8 éves gyerek az ütközés hatására elesett, és 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A mentőszolgálat munkatársai a balesetről bejelentést tettek a rendőrségre.

A rendőrök az adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves Sz. Imrét, akit a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállítottak a baleset körülményeinek tisztázása érdekében. Gyanúsítotti kihallgatásán a kismarjai lakos elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség az Sz. Imre ellen folytatott nyomozást 2015. szeptember 15-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –