ATM-eket próbáltak lopni Nagykanizsán

Elkezdődött csütörtökön Nagykanizsán annak a hat férfinak a pere, akiket ATM-ek elleni támadással, rablással, lopással vádolnak.

A társaság tavaly három ATM-et is megpróbált ellopni, de egyszer sem jártak sikerrel. Nagykanizsán például – 2009. márciusában – elszakadt a drótkötél, amivel kitépték a helyéről az automatát, így menekülés közben elveszítették azt. A berendezés alaposan összetört, de pénzt nem tudtak kivenni belőle, mert a trezorrész sértetlen maradt. Az élelmiszerüzletnek viszont, ahol az automata volt, körülbelül 2-3 millió forint kára keletkezett, mert a lopási kísérlet közben tönkrement a fotocellás ajtó, és betört egy nagy kirakat.

Egy férfi még szökésben van

A társaság Pacsáról is megpróbált elvinni egy ATM-et. Ott is csak a helyéről szakították ki az automatát, de felemelni nem tudták. A Somogy megyei Iharosberényben sem jártak sikerrel. A rendőrség tavaly húsvétkor fogta el őket.

A hat férfit benzinkútrablással, autólopással és illegális fakitermeléssel is vádolják. Csütörtökön öten álltak a nagykanizsai Városi Bíróság elé, egy férfi ugyanis még szökésben van. Elfogatóparancsot adtak ki ellene.

– Független Hírügynökség –