Atlétikai Országos Bajnokság Debrecenben

A hétvégén újabb megmérettetés vár rájuk
A hétvégén újabb megmérettetés vár rájuk - © Fotó: Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft.
Debrecen – Debrecenben rendezik meg szombaton és vasárnap a 2014. évi U23 és Junior Atlétikai Országos Bajnokságot.

A viadalon hazánk legkiválóbb fiatal atlétái vesznek részt, a juniorok például kvótákat szerezhetnek a korosztályos világbajnokságra. Mintegy kétszáz junior és csaknem százhetven U23-as korosztályú sportoló érkezik a Gyulai István Atlétikai Stadionba.

A nyári, junior világbajnokság tizenhét biztos hazai utazója közül tizenhárman Debrecenben versenyeznek a hétvégén. Így többek között a 110 m gát kiválósága, a Zalaszám versenyzője, Szűcs Valdó és a Répási Petra- Kozák Luca „páros” is. A GEAC és a DSC-SI két atlétája között újabb nagy csatát láthat a cívisvárosi közönség a junior nők 100 méteres gátfutó versenyszámában. A világbajnokság egyébként az Egyesült Államokban, az Oregon állambeli Eugene-ben lesz, az országos bajnokságon pedig még kvalifikálhatnak a fiatalok. A többi közt ezért is bízhatunk egy kiváló hétvégi viadalban.

Ami az U23-as mezőnyt illeti, ott a 400 m gát egyik legnagyobb esélyese a DSC-SI versenyzője, Koroknai Máté. A legjobb eredménnyel (758 cm) nevezett a távolugrásra a szám felnőtt magyar bajnoka, a szintén DSI-színekben induló Szabó Márk.

Ugyancsak Debrecenben versenyez a nyíregyházi magasugró kiválóság, Bakosi Péter, aki a közelmúltban 223 cm-es egyéni csúcsot ugrott és a szám első számú esélyese. A szintén felnőtt magyar bajnok Szarvas Dóra (DSCSI) 400 m gáton méretteti meg magát, amelyen a legnagyobb kihívója a ranglistavezető Zajovics Nóra (Győri AC). Izgalmas versenynek nézünk elébe 100 m női gáton is, amelyen az Egyesült Államokban tanuló Kerekes Gréta (DSC-SI) valamint Szarvas Dóra és Krizsán Xénia (Honvéd) is rajthoz áll.

A versenyek a szombaton 14.00 órakor kezdődnek és előreláthatóan 20.45 óráig tartanak. Vasárnap 12.30-kor kezdenek az atléták és nagyjából 18.30 órakor zárják a kétnapos viadalt.

– Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. –