Nagyvilág

2008.03.16. 18:53

Ultranacionalisták csaptak össze a rendőrökkel Jeruzsálemben

<p>Jeruzsálem - Több száz ultranacionalista tüntető csapott össze az izraeli rendőrökkel vasárnap Jeruzsálemben.</p>

A csoport le akarta rombolni annak a palesztin férfinak a jeruzsálemi házát, aki március elején megölt nyolc diákot egy zsidó vallási iskolában.

A tiltakozók a "bosszú" szót és arabellenes szlogeneket kántáltak a város főként arabok lakta negyedében. Az izraeli rendőrség tömegoszlatásba kezdett, de a tüntetők összecsaptak velük és köveket dobáltak a fegyveresekre. Az izraeli hatóságok mintegy száz fegyverest küldtek a helyszínre, közük lovasrendőröket is - mondta a rendőrség szóvivője. A tüntetők közül kilenc embert letartóztattak - tette hozzá.

A tömeg Alaa Hisam Abu Deim családjának házát akarta lerombolni. A 25 éves férfi nyolc diákot gyilkolt meg egy zsidó vallási iskolában, március 6-án. Ez volt az utóbbi négy év legtöbb halálos áldozatot követelő támadása az izraeli fővárosban. Abu Deimet egyébként egy izraeli katonatiszt lelőtte a támadás után Nyugat-Jeruzsálemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!