Atlétikai Eb – Kerekes továbbjutott, Sorok kiesett 100 méter gáton

Berlin – Kerekes Gréta továbbjutott, Sorok Klaudia kiesett a 100 m gát előfutamában a berlini atlétikai Európa-bajnokságon szerdán.

A három előfutamból az első három helyezettek mellett a további két leggyorsabb folytathatta az elődöntőben, ahol már biztos volt az első 12 kiemelt, így a nyolcadik nevezési idővel rendelkező Kozák Luca (12.86 mp) helye is. Kerekes Gréta futamában a legjobb idővel rendelkezett, idén futotta 12.95 mp-es egyéni csúcsát. Az Universiade-6. sprinter a visszalőtt első rajt után jól kezdett, féltávnál második volt, majd 13.23 mp-cel, harmadikként dobta be magát, ami elődöntőt ért.

“Nem érdekel az idő, úgy jöttem ide reggel, hogy akár háttal vagy négykézláb érjek be, de legyek az első három között” – nyilatkozott Kerekes Gréta, aki a kilencedik idővel került a csütörtöki elődöntőbe. Hozzátette, a nagy meleg és a korai időpont miatt neki ez volt a legnehezebb futás, reggel fél hatkor kelt.

“Most jöhet az elődöntő, ott majd mindent beleadok, az a lényeg, hogy megvan a továbbjutás, hiszen mindenki ezt várta tőlem” – fogalmazott.

A 20 éves Sorok Klaudia futamában leszakadva, 13.93 mp-cel utolsó lett.

“Kell pár nap, mire rájövök, miért nem sikerült ez a futás, pedig a hangulat, a sok néző nagyon feldobott” – mondta Sorok Klaudia.

Mindhárom gátas tagja a 4×100-as váltónak, amely vasárnap áll rajthoz.

– MTI –